Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Μεγάλη Εβδομάδα...


Η Μ. Εβδομάδα με τον ερχομό της γίνεται η μεγαλύτερη μυσταγωγική πρόκληση και πρόσκληση για τον άνθρωπο. Όχι απαραίτητα και μόνο  για τον πιστό που εκκλησιάζεται συχνά, αλλά και για τον άθεο, τον αναζητητή,  τον αρνητή,τον άπιστο,τον αταξινόμητο,τον επιφυλακτικό,τον αδέσμευτο, για τον καθένα μας.

Το ανέσπερο φως των κεριών, ο θρήνος της Μάνας, η σταυρική σκηνή, τα  δάκρυα της θυσίας, το φιλί της προδοσίας, η δέσμευση Του στον ληστή, η συντριβή της ψυχής, οι κεκοιμημένοι μας και ο άσβεστος πόνος της απώλειας, οι μνήμες μας και οι παραδόσεις μας  ...δεν αφορούν μόνο τους πιστούς. Αφορούν όλους.

Η Μ.Εβδομάδα είναι υπόθεση όλων μας για αυτό και καταφέρνει να αγγίζει τον καθένα. Για αυτό μπούμε δεν μπούμε στην εκκλησιά ,πιστεύουμε δεν πιστεύουμε, οι ψαλμοί της μέσα μας λειτουργούν κάνοντας το ελληνορθόδοξο Πάσχα μοναδικό. 

Κρύβει και αποκαλύπτει πολλά λες και οτι έχει γραφτεί για τον καθένα μας ξεχωριστά !!!

Στην κορύφωσή της  πετυχαίνει να μας φέρει όλους πιο κοντά Του ...αφού  θα ακουστεί παντού κι από πάντες το ''Χριστός Ανέστη'' ...

Είναι η στιγμή που στα ξωκλήσια της καρδιάς μας... κάτι γίνεται. Είναι τότε που τρέχουμε και χτυπάμε όλο και πιο δυνατά τις καμπάνες της ψυχής μας!!!

Καλή Ανάσταση !!!

 Καλή Λαμπρή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου