Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Πασχαλινές ευχές

Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό…
Μέσα από εδώ καταθέτω λοπόν ... κάποιες σκέψεις των ημερών και πασχαλινές ευχές στο blog της τάξη μας.      
Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ένα Πάσχα που θα το περάσουμε έτσι  ... ούτε κι ο ίδιος ο κορωνoϊός.                                 Φέτος θα βιώσουμε μια διαφορετική κορύφωση του Θείου Δράματος ...και πολλά έχουμε να μοιραστούμε έστω και εξ αποστάσεως.
Η Μ. Εβδομάδα θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη μυσταγωγική πρόκληση και πρόσκληση για τον άνθρωπο. Όχι απαραίτητα και μόνο  για τον πιστό που εκκλησιάζεται συχνά, αλλά και για τον άθεο, τον αναζητητή,  τον αρνητή, τον άπιστο, τον αταξινόμητο, τον επιφυλακτικό, τον αδέσμευτο, για τον καθένα μας.
Το ανέσπερο φως των κεριών, ο θρήνος της Μάνας, ο πόνος της σταυρικής σκηνής, τα  δάκρυα της θυσίας, το φιλί της προδοσίας, η δέσμευση Του στον ληστή, η συντριβή της ψυχής, οι κεκοιμημένοι μας, οι μνήμες μας και οι παραδόσεις μας...δεν αφορούν μόνο τους πιστούς. Αφορούν όλους.
Η Μ.Εβδομάδα είναι υπόθεση όλων μας...για αυτό και μπορεί να αγγίζει τον καθένα ξεχωριστά ...για αυτό μπούμε δεν μπούμε στην εκκλησιά ...πιστεύουμε δεν πιστεύουμε
... στα ξωκλήσια της καρδιάς μας, οι ψαλμοί της λειτουργάνε.
Κρύβουν και αποκαλύπτουν πολλά ...λες και ότι έχουν γραφτεί
για τον καθένα μας ξεχωριστά !!!
Στην κορύφωσή της  πετυχαίνει ...κάτι συγκλονιστικό, να μας φέρει όλους πιο κοντά Του αφού  θα ακουστεί παντού κι από πάντες το ''Χριστός Ανέστη'' !!!
Είναι η στιγμή που μέσα μας... κάτι γίνεται ...είναι τότε που τρέχουμε και χτυπάμε όλο και πιο δυνατά τις καμπάνες της ενσυναίσθησής μας !!!
Καλή Ανάσταση σε όλους μας !!!
Καλή Λαμπρή !!!                                
Βαγγέλης Μουρκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου