ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ/2020-2021

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ

ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ/2020-2021


Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Η ζωή στα νησιά


   Στα ελληνικά νησιά η ζωή  φαίνεται όμορφη.

 Αυτό όμως δε συμβαίνει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, ειδικά των μικρών του Αιγαίου, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τότε τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται πιο αραιά, αφού οι επιβάτες είναι ελάχιστοι και επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ζωή των νησιωτών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες, μιας και αυτές επιτρέπουν ή εμποδίζουν την επικοινωνία τους με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όταν οι ισχυροί βοριάδες δεν αφήνουν τα πλοία να πλεύσουν ή να «πιάσουν» λιμάνι, οι νησιώτες  αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή. Πολλά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα δεν υπάρχουν στα νησιά. Ακόμη οι νησιώτες δυσκολεύονται να μεταφέρουν τα δικά τους προϊόντα που είναι προς πώληση σε άλλες περιοχές.

Οι κύριες ασχολίες των νησιωτών που κατοικούν σε μικρά νησιά είναι η αλιεία, η σπογγαλιεία, η ναυτιλία καθώς και ο τουρισμός τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή εισόδων των νησιωτών. Πολλοί είναι εκείνοι που προγραμματίζουν την εργασία και τη ζωή τους με βάση τα έσοδα από την τουριστική κίνηση.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ...Η ΕΣΧΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου