Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καιρός, κλίμα και ανθρώπινες δραστηριότητες


Καιρός, κλίμα και ανθρώπινες δραστηριότητες 


Καιρός, κλίμα και ανθρώπινες δραστηριότητες (θεματική ιστοσελίδα)
Γεωγραφία της Ε τάξης.
Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο οι μαθητές, ανάμεσα στα άλλα, πρέπει να μάθουν τη σχέση του καιρού με το κλίμα και να συγκρίνουν τις καιρικές συνθήκες μιας περιοχής με μια άλλη. Μια ιστοσελίδα που θα βοηθήσει αρκετά στην υλοποίηση των παραπάνω στόχων είναι η WeatherSpark.
Πρόκειται για μια υπηρεσία που προσφέρει αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις περισσότερες πόλεις του κόσμου. Χρησιμοποιεί δεδομένα πάνω από 4.000 μετεωρολογικούς σταθμούς στο κόσμο και -το σημαντικότερο- κρατάει αρχείο δεδομένων για συγκρίσεις του καιρού μεταξύ περιόδων σε μία ή και περισσότερες περιοχές του κόσμου. Για παράδειγμα μπορεί ο μαθητής να παρακολουθήσει το καιρό μιας περιοχής π.χ. του Διδυμότειχου μέσα σε μια περίοδο ενός χρόνου και να το συγκρίνει με τον αντίστοιχο καιρό μιας άλλης περιοχής για την ίδια χρονική περίοδο π.χ. του Ναϊρόμπι(Κένυα). Η απεικόνιση των στοιχείων γίνεται με την χρήση διαγραμμάτων.



ΠΗΓΗ 
LabSchool.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου