Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ζωή στα βουνά και τις πεδιάδες


Με τον όρο καιρικές συνθήκες εννοούμε τη θερμοκρασία που επικρατεί σε μια περιοχή και τα φυσικά φαινόμενα που δημιουργούνται στην ατμόσφαιρα όπως άνεμος, υγρασία, κρύο, βροχές, χιόνι, υγρασία κ.ά.

Με τον όρο καιρό εννοούμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Οι μετεωρολόγοι είναι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού, δηλαδή, καθημερινά συλλέγουν πολλά στοιχεία, για να μπορούν να μας πληροφορούν με βεβαιότητα για τον καιρό που θα επικρατήσει στις διάφορες περιοχές τις επόμενες ημέρες.

Τα δελτία καιρού και τα σύμβολα μας δίνουν πληροφορίες για τη θερμοκρασία, δηλαδή το πόσο ζεστός ή κρύος είναι ο καιρός σε μια περιοχή, για τις βροχές, την υγρασία ή τους ανέμους που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σε ένα δελτίο καιρού μπορούμε να διακρίνουμε την ελάχιστη και μέγιστη θερμοκρασία ενός τόπου σε βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα δελτίο καιρού μπορούμε να διακρίνουμε τη διεύθυνση και την ένταση του ανέμου που μετριέται σε μποφόρ.

Σε ένα δελτίο καιρού μπορούμε ακόμη να διακρίνουμε την υγρασία, εικονίδια ήλιου για την ηλιοφάνεια, σύννεφων για τις παροδικές και μόνιμες νεφώσεις, κεραυνούς για καταιγίδες κλπ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου