Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ


  Όλος ο κόσμος μας αποτελείται από ύλη και ενέργεια. Την ύλη είναι εύκολο να την καταλάβουμε Τη βλέπουμε, τη μυριζόμαστε, την αισθανόμαστε. Η Ενέργεια είναι κάτι αφηρημένο Δεν τη βλέπουμε, δεν τη μυριζόμαστε, δεν την αισθανόμαστε.

  Αν και χρησιμοποιούμε τη λέξη «Ενέργεια» στην καθημερινότητα είναι δύσκολο να δώσουμε ένα ορισμό. Τολμώντας θα λέγαμε: Η ενέργεια είναι μια ιδιότητα ή χαρακτηριστικό της ύλης που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν ή (στην περίπτωση της δυναμικής ενέργειας) να έχουν τη “ δύναμη ” να συμβούν.

 Η Ενέργεια αποθηκεύεται με κάποια μορφή μετατρέπεται από τη μία μορφή στην άλλη και μετακινείται συνεχώς. Η συνολική ενέργεια διατηρείται. Δε χάνουμε ενέργεια, αλλά δεν μπορούμε και να δημιουργήσουμε ενέργεια.



 Παραδείγματα Ενέργειας
 Μπορούμε με διάφορες μηχανές να μετατρέψουμε την ενέργεια, στη μορφή που μας είναι κάθε φορά χρήσιμη. Εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια του ανέμου και την ενέργεια του νερού που ρέει ορμητικά. Χρησιμοποιούμε την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα καύσιμα, στο ξύλο, στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο, αλλά και την ενέργεια που ακτινοβολεί ο Ήλιος στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου