Εμφανιζόμενη ανάρτηση

200 χρόνια μετά

  6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία του σχολείου μας ...200 χρόνια μετά κάνουμε τη συμμετοχή μας ...μέρος της εμβλημ...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Τι είναι αφίσα;
Αφίσα είναι ένα μεγάλο φύλλο τυπωμένου χαρτιού που το κολλούν σε τοίχους ή ειδικούς χώρους για να παρουσιάσουν ή να ενημερώσουν το κοινό για κάποιο γεγονός (καλλιτεχνικό, πολιτικό, κοινωνικό) που πρόκειται να συμβεί.

                      Πως φτιάχνω μια αφίσα

Βασικά στοιχεία που έχει μία αφίσα:
Έναν τίτλο (στο πάνω μέρος ή στο κέντρο), που κάνει με την πρώτη ματιά εμφανές (γνωστό) το θέμα/περιεχόμενο της εκδήλωσης που αναφέρεται σε αυτή (π.χ. παραδοσιακοί χοροί).

Το όνομα του φορέα που διοργανώνει την εκδήλωση (στο πάνω ή στο κάτω μέρος) (π.χ. ο Δήμος Καλαμάτας).

Τον τόπο και το χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση (π.χ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 23/3 στις 4.00 μ.μ.).

Ένα σύντομο και σαφές κείμενο που δίνει πληροφορίες για το περιεχόμενο τωνεκδηλώσεων (π.χ. η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη), το στόχο της εκδήλωσης (π.χ. γνωριμία του μεγάλου έλληνα συνθέτη με τη νέα γεννιά ), και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, όταν αυτό είναι συγκεκριμένο (π.χ. φοιτητές του Τ.Ε.Ι Καλαμάτας).

Ένα σκίτσο, μια εικόνα, ή μια φωτογραφία που είναι εντυπωσιακά και τραβούν αμέσως την προσοχή του περαστικού, αλλά και που τον βοηθούν να καταλάβει εύκολα το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου